Wat kun je doen in Antwerpen?

antwerpen

Als je een keer een in Antwerpen bent is er genoeg, maar dan ook echt genoeg om te doen. Deze stad is namelijk zeer indrukwekkend om te zien en heeft vele bezienswaardigheden. Dit is meteen een mooie plek om je vakantie te vieren. Voor het weer zul je het niet hoeven doen. Het is namelijk hetzelfde soort weer dat we in ons eigen land hebben. Dat betekent niet dat het er altijd slecht weer is, dat is het in Nederland namelijk ook niet, maar het zal niet een gegarandeerde zon vakantie worden. De dingen die je in deze stad kunt gaan bezoeken zijn bijvoorbeeld het welbekende Stadhuis. Deze kun je snel herkennen aan de vele vlaggen die aan het gebouw hangen. Dat dit een indrukwekkend gebouw is is wel gebleken toen het op de UNESCO Werelderfgoedlijst was gekomen in 1999. 

Antwerpen

Lekkernijen

België staat natuurlijk ook bekend om zijn lekkernijen. Neem bijvoorbeeld het bier en de chocolade. Wanneer je in België bent moet je deze dingen een keer geproefd hebben hier. Helemaal wanneer je bierliefhebber bent. Dan weet je ook al dat de bieren van dit land erg in de smaak vallen. Hetzelfde geldt voor de snoepers onder ons. Bijna iedereen weet wel dat de lekkerste chocola uit België komt. Als je dan dus een vakantie boekt naar Antwerpen moet je niet vergeten deze dingen te proeven.

Musea

Ook in Antwerpen hebben ze vele musea die je kunt bezoeken. Neem bijvoorbeeld de MAS. Dit is de Museum aan de Stroom. Ook heb je in deze stad het Rubenshuis. Dit is het oude huis van de Nederlandse schilder in heeft geleefd in de 15e en 16e eeuw. Zijn huis is na de tweede wereldoorlog ingericht als museum. Hier kun je nu dus de kunstwerken van Peter Paul Rubens zien, maar ook de werken van zijn leerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *