Tips voor beter geluid op je evenement

Ga je een evenement organiseren? Dan wil je natuurlijk dat het geluid zo goed mogelijk is. Geluidskwaliteit is erg belangrijk, zeker als er bijvoorbeeld sprekers komen of als er muziek gedraaid zal worden. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het optimaliseren van het geluid? We geven je graag enkele handige tips, zodat jouw evenement soepel verloopt als het aankomt op het geluid.

Kies een goede locatie

De locatie van het evenement is van belang voor de kwaliteit van het geluid. Verschillende locaties vereisen ook verschillende geluidsinstallaties. Het geluid in een grote ruime hal zal anders klinken dan het geluid in een restaurant. Gaat het om een lege ruimte, dan weerkaatst het geluid anders dan wanneer je voor een gevulde, kleinere ruimte kiest.

De opstelling van de zaal

Ook de opstelling van de zaal speelt een rol. Je wilt natuurlijk niet dat het geluid te hard staat voor mensen die aan de statafels staan. Zijn er geen statafels langs de zijkant maar zit iedereen achterin de zaal op stoelen, dan is het al een heel ander verhaal. Probeer ervoor te zorgen dat men het geluid zo goed mogelijk kan horen, maar dat het tegelijkertijd niet storend is voor bepaalde groepen mensen die bijvoorbeeld voorin de zaal staan. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een silent disco te organiseren, dan is dat probleem in ieder geval opgelost.

Het materiaal

Uiteraard is het ook belangrijk om voor een goede geluidsinstallatie te gaan. Je kunt zomaar iets kopen, maar het is beter om een kijkje te nemen op een website als https://www.thenextshop.nl/. Hier vind je allerlei soorten speakers, van passieve speakers tot actieve speakers maar bijvoorbeeld ook versterkers. Het is maar net wat je allemaal nodig hebt voor het evenement dat je gaat organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *