Een dagje dierentuin met je peuter

Staat er een dagje dierentuin met je peuter op de planning? Dat kan erg leuk zijn, al zijn er wel dingen waar je van tevoren rekening mee dient te houden. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Wat neem je bijvoorbeeld mee en hoe zorg je ervoor dat dit een geslaagd uitje wordt? Je vindt hieronder wat tips.

Neem iets te eten en drinken mee

Ga je een dagje weg, dan is het handig om lekker eten en drinken mee te nemen. Je kunt in de dierentuin natuurlijk ook het één en ander kopen, maar vaak is dit erg duur. Smeer je thuis alvast wat broodjes en neem een flesje water of minipakjes mee, dan ben je voordeliger (en vaak gezonder) uit. Het is natuurlijk wel leuk om ergens een ijsje te halen of een heerlijk bakje churros. 

Vergeet je paraplu niet

Ook als het zonnetje schijnt, kan het handig zijn een paraplu mee te nemen. Je weet immers maar nooit wat het weer in Nederland doet. Wist je dat je je paraplu ook kunt laten bedrukken? Paraplus bedrukken kun je doen bij https://www.bedrukken.nl/. Verras je peuter en laat hem bedrukken met bijvoorbeeld een leuk stripfiguur erop. 

Regel een camera

Er zullen in de dierentuin ongetwijfeld leuke momenten zijn die je graag vast zou willen leggen. Vergeet dan ook niet je camera mee te nemen; het kan zomaar zo zijn dat de batterij van je telefoon ineens op is. Wel is het natuurlijk ook verstandig om een powerbank mee te nemen naar de dierentuin, zodat je op dat soort situaties voorbereid bent.

De buggy

Ook als je kind al kan lopen, kan zo’n dagje dierentuin best vermoeiend zijn. Je loopt immers de gehele dag. Op zo’n moment is het fijn als je kind tussendoor in de buggy kan gaan zitten en misschien zelfs een slaapje kan gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *