3 tips bij het huren van een silent disco

silent disco huren

Wil je een te gekke party organiseren door goedkoop een silent disco te huren? Dan is het wel handig om dit goed te doen, zodat je het perfect regelt en het een onvergetelijk feest wordt. Wij geven jou de 3 beste tips.

1. De perfecte locatie

Regel als eerste een leuke en geschikte locatie waar genoeg ruimte is. In principe heb je hier alle vrijheid in, want je veroorzaakt geen overlast. Dit kan dus zowel binnen als buiten zijn als in het licht en donker. Denk bij leuke locaties aan een club, voetbalveld, gymzaal, thuis, plein, tuin, balkon, weiland, in een schuur of een evenementenzaal. Het kan overal, waar je maar wilt. Kies je voor een themafeest, dan kan je beter wel een locatie kiezen die erbij past. Dus bij een strand thema kies je voor een beachclub, bij een dieren thema voor een boerderij en bij een jaren ‘80 feest juist een ouderwets café. Bovendien hebben ze er vaak al versiering hangen, anders regel je dit zelf. Regent het, dan regel je een locatie binnen of een feesttent. 

2. Muziek voor iedereen

Om ervoor te zorgen dat het feest voor iedereen leuk is kan je het beste meerdere zenders huren, dit kunnen er maximaal 3 zijn. Zo kan iedereen naar zijn/haar favoriete muziek luisteren. Dit is ook ideaal bij een feest met verschillende doelgroepen. Zo kan je muziek van vroeger en hits van nu afspelen. Regel DJ’s in plaats van muziek gewoon af te spelen via de laptop of telefoon, zo is er namelijk meer interactie. De DJ’s kunnen zeggen wat de mensen moeten doen of hun na laten doen. Zet daarnaast tafels en stoelen neer, zodat iedereen uit kan rusten. Van het dansen zullen ze namelijk best wel moe worden. Bovendien kunnen ze zo ook wat eten en drinken en eventueel praten met anderen door het volume van de koptelefoon zelf te bepalen. Mensen zullen dus niet alleen in beweging zijn, maar zullen ook sociaal contact met anderen maken.

3. Thema en attributen

Als laatste hebben we nog de tip om er extra attributen bij te huren. Denk aan een beamer, led verlichting, rookmachine, slingers en drankspellen. Met een beamer kan je bijvoorbeeld een afterparty houden of herinneringen van vroeger laten zien op een familiedag of bruiloft. Zorg er ook voor dat de attributen bij het thema passen, denk aan opblaasbare flamingo’s en palmbomen bij een strandfeest, neon sticks en bandjes bij een silent neon party en een piratenboot en vlaggen bij een piratenparty. Ook is het leuk om kinderspelletjes bij een kinderfeestje te regelen, zoals een drankspel maar dan zonder alcohol (denk aan radler of cola). Bij sommige locaties, zoals een club, hebben ze meestal al wel attributen en zetten ze dat neer als jij dat doorgeeft. Houd hier dus rekening mee, anders huur je extra attributen voor niks. 

Als het regent kan je ook een leuke tent met een bepaald thema huren. Zorg verder voor dansers en organiseer een battle tussen de deelnemers, DJ’s en/of dansers. Zo zal iedereen volop meedoen en genieten. Gebruik deze tips en zorg voor een super gaaf en goedkoop feest met een silent disco set. Een silent disco huren doe je al vanaf 6 personen, wanneer en waar je maar wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *